تعمیر-انواع-دیتا-پروژکتور

تعمیر انواع پروژکتور

همان‌طور که می‌دانید پروژکتور در ابتدا به دستگاه‌هایی گفته می‌شد که دارای لامپ‌های کوچک اِل ای دی (LED) بودند و برای روشن کردن محیط‌های بسیار بزرگ از جمله سالن‌های ورزشی، استادیوم‌های وسیع، انبارها، کارخانه‌های بزرگ، سالن‌های تئاتر یا سینما و… استفاده می‌شدند. در برخی مواقع نیز برای موارد تزیینی یا زیباتر کردن محیط‌هایی همچون باغ‌ها، فروشگاه‌های خاص و بزرگ یا حتی پارک‌ها و فضای سبز از این پروژکتورها استفاده می‌شود؛ اما امروزه انواع دیگری از این دستگاه‌ها با عنوان ویدئو پروژکتور نیز به وجود آمدند که بسیار پرکاربرد هستند. البته استفاده از این دستگاه نیاز به مقداری توجه دارد تا از خرابی اجزای آن جلوگیری شود. در هر صورت خوب است بدانید برای تعمیر انواع پروژکتور چه اقداماتی لازم است.

انواع پروژکتور

پیش از این نیز بیان کردیم که پروژکتورها انواع و کاربردهای مختلفی دارند و علاوه بر تامین روشنایی محیط‌های بزرگ، برای موارد زیباسازی یا تزیین نیز به کار می‌روند. مدل‌هایی از پروژکتور که وظیفه روشن‌سازی محیط را بر عهده دارند بر اساس نوع لامپی که استفاده می‌کنند نام‌گذاری می‌شوند که برخی از آن‌ها عبارتند از: پروژکتور اِل ای دی، پروژکتورهای متال هالید و… . علاوه بر این موارد، برخی پروژکتورها برای نمایش تصاویر یا فایل‌های تصویری (مانند فیلم، فایل پاورپوینت یا ورد یا…) بر روی پرده‌ یا دیوار نیز استفاده می‌شوند که ویدئوپروژکتور یا دیتاپروژکتور نام دارند. در ادامه بیشتر در مورد این دو نوع پروژکتور و همچنین موضوعاتی مثل تعمیر انواع دیتا پروژکتور و تعمیر انواع ویدئو پروژکتور سخن خواهیم گفت.

تعمیر-انواع-ویدئو-پروژکتور
تعمیر-انواع-ویدئو-پروژکتور

ویدئو پروژکتور

ویدیو پروژکتور یک دستگاه ساخته شده از لامپ و لنز است که فایل‌های تصویری را از دستگاه‌هایی همچون کامپیوتر، لپ‌تاپ، دوربین و… دریافت و آن را طی یک فرایند بزرگ‌نمایی کرده و روی پرده یا دیوار نمایش می‌دهد. میزان بزرگ‌نمایی تصاویر در این دستگاه به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ عواملی مثل فاصله ویدئو پروژکتور از دیوار یا پرده، نوع لنز و… . اگرچه این دستگاه در گذشته تنها برای پخش فیلم یا کاربردهای ویدئویی به کار می‌رفت، اما امروزه برای نمایش انواع فایل‌های Powerpoint، word، عکس و… کاربرد دارد و به همین دلیل به آن دیتا پروژکتور یا پروجکشن نیز می‌گویند.

در گذشته و ابتدای تولید این نوع از پروژکتورها بسیاری از ویژگی‌های امروزی ویدئو پروژکتور بر روی آن وجود نداشت؛ برای مثال امکان اتصال فلش از طریق درگاه USB یا کارت حافظه، امکان اتصال دستگاه به درگاه HDMI، امکان اتصال ویدیو پروژکتور به اینترنت، بهبود کیفیت تصویر و دیگر مواردی که ویدئو پروژکتورهای امروزی را به یک وسیله محبوب بدل کرده‌‌اند.

کاربردهای ویدئو پروژکتور

اگرچه در ابتدای تولید این دستگاه کاربردی، ویدئو پروژکتورها کمی گران‌تر و ساده‌تر از امروز بودند و برای هر مکانی استفاده نمی‌شدند، اما در این دوران و با توجه به گسترش غیرمنتظرۀ تکنولوژی، ویدئو پروژکتورها کاربردهای زیادی دارند و به عضوی جدانشدنی از زندگی انسان تبدیل شده‌اند. حالا در بیشتر سالن‌های کنفرانس، دانشگاه‌ها، مدارس، انواع مراکز تجاری، اداری، تفریحی و…، شرکت‌ها و دفاتر کار و حتی برخی منازل هم موجود هستند. گونه‌ای از دستگاه‌های ویدئو پروژکتور جیبی نیز وجود دارد که توسط آن می‌توانید آن را در جیب یا کیف خود نگه داشته و در هر کجای جهان که باشید انواع فایل‌های تصویری خود را به آسانی به نمایش بگذارید؛ چراکه این دستگاه پرکاربرد در دنیای امروزی به یک نیاز تبدیل شده و برای کارهای مختلفی همچون:

  • دفاع از پایان‌نامه‌های دانشگاهی
  • معرفی محصول و نمایش دموی محصول برای سرمایه‌گذاران
  • ارائه گزارش‌های هفتگی، ماهانه یا سالانه در انواع کمپانی‌ها و شرکت‌ها
  • نمایش فایل powerpoint سخنران در کنفرانس‌ها وهمایش‌های علمی، انگیزشی و…
  • نمایش فایل PDF درسی در دانشگاه‌ها
  • نمایش موزیک ویدئو یا تصاویر مرتبط در کنسرت‌ها
  • تماشای فیلم در منزل

و… نیز استفاده می‌گردد.

تعمیر-انواع-ویدئو-پروژکتور
تعمیر-انواع-ویدئو-پروژکتور

انواع ویدئو پروژکتور

همانند هر کالای دیجیتال دیگری، ویدئو پروژکتورها نیز انواع مختلفی دارند که به واسطۀ کاربردهای متفاوت آن‌ها ایجاد شده‌اند. بنا به کاربرد، دستگاه‌های ویدئو پروژکتور به سه دستۀ ویدئو پروژکتورهای چندکاربردی، ویدئو پروژکتورهای جیبی و ویدئو پروژکتورهای خانگی تقسیم‌بندی می‌شوند. ویدئو پروژکتور چندکاربردی یا چندکاربره دارای شدت روشنایی معادل با ۴۵۰۰ انسی لومن (ANSI lumen) هستند که برای هر نوع استفاده‌ای مناسب هستند و عموماً به راحتی می‌توانید آن‌ها را حمل کنید. ویدیو پروژکتورهای دسته دوم یعنی مدل جیبی، همان‌طور که از نام آن پیداست، به سادگی در جیب شما جای می‌گیرند و شدت روشنایی آن‌ها در حدود ۱۰۰ انسی لومن است. نوع سوم یا ویدئو پروژکتورهای خانگی نیز در حدود ۲۵۰۰ انسی لومن روشنایی دارند؛ برای استفاده در منزل بسیار مناسب‌ هستند و می‌توانید کیفیت Full HD یا ۴K آن‌ها را انتخاب کنید.

دیتا پروژکتور

شاید در ابتدا تصور کنید ویدئو پروژکتورها و دیتا پروژکتورها با هم متفاوت هستند و طبیعتاً تعمیر انواع دیتا پروژکتور با تعمیر انواع ویدیو پروژکتور فرق دارد، اما این دو وسیله در حقیقت یک دستگاه هستند که کمی پیشرفت کرده‌اند. همان‌گونه که می‌دانید دیتا در زبان انگلیسی به معنی اطلاعات است؛ پس دیتا پروژکتور همان ویدیو پروژکتور است که توانایی نمایش انواع فایل‌ها و اطلاعات را دارد. البته این دو مفهوم همچنان به جای یکدیگر به کار می‌روند.

موارد مهم در انتخاب ویدئو یا دیتا پروژکتور

برخی موارد وجود دارند که برای جلوگیری از تعمیر انواع دیتا پروژکتور یا تعمیر انواع ویدئو پروژکتور باید به آن توجه کنید. اولین فاکتور مهم این است که پروژکتوری که می‌خواهید خریداری کنید از فناوری LCD استفاده می‌کند یا DLP. پروژکتور اِل سی دی نور بهتر و تصاویری واضح‌تر، پررنگ‌تر و دقیق‌تر ارائه می‌دهد. پروژکتورهای دی اِل پی وزن کمتری دارند و فضای کمتری را اشغال می‌کنند؛ همچنین ویدئوهای نمایش داده شده توسط آن‌ها صاف‌تر است و کنتراست بیشتری نیز دارد. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های ویدیو پروژکتورهای DLP نیز طول عمر بالای آن‌ها نسبت به دستگاه‌های LCD است.

دومین ویژگی مهم در انتخاب دیتا پروژکتور، رزولوشن آن است که به معنی تعداد پیکسل‌هایی است که دستگاه برای نمایش تصویر استفاده می‌کند. مفهوم رزولوشن در جهان امروزی از اهمیت بسیاری برخوردار است و برای انواع دستگاه‌هایی که به هر نوعی تصویری را نمایش می‌دهند استفاده می‌شود. بدون شک هرچه رزولوشن یک دستگاه بیشتر باشد کیفیت تصویر آن نیز بیشتر خواهد بود؛ چراکه پیکسل‌های بیشتری برای نمایش تصویر مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته بهتر است رزولوشن ویدیو پروژکتور شما با رزولوشن دستگاهی که می‌خواهید ویدئو پروژکتور را به آن متصل کنید برابر باشد تا بهترین کیفیت تصویر را شاهد باشید.

تعمیر-ویدیو-پروژکتور
تعمیر-ویدیو-پروژکتور

البته پارامترهای مهم دیگری همچون وزن دستگاه، شدت روشنایی آن، تعداد و نوع درگاه‌های خروجی دیتا پروژکتور، طول عمر، بزرگ‌نمایی لنز دستگاه، وجود یا عدم وجود کنترل دستی و… نیز وجود دارند که باید در هنگام انتخاب یک دیتا پروژکتور به آن دقت کنید.

عوامل خرابی انواع ویدئو پروژکتور

تعمیرات انواع ویدیو پروژکتور یا بهتر است بگوییم تعمیر انواع دیتا پروژکتور امری تخصصی است و ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد؛ مانند:

  • خراب شدن تصویر ویدیو پروژکتور
  • خراب شدن لیزر دستگاه
  • کم شدن کیفیت تصویر
  • به‌هم‌ریختگی رنگ‌ها در تصویر
  • تغییر کردن رنگ‌ها در تصویر نمایش داده شده
  • وجود پرش در هنگام پخش فایل‌های تصویری
  • سیاه شدن تصویر یا کم‌نور بودن بخشی از آن
  • خرابی لامپ دیتا پروژکتور یا تمام شدن عمر لامپ

تعمیر انواع ویدیو پروژکتور

اولین نکته‌ای که برای تعمیر انواع ویدئو پروژکتور باید در نظر داشته باشید، برند دستگاه است. ممکن است ویدیو پروژکتور شما از برندهایی مثل هیتاچی، ایسر، سامسونگ، پاناسونیک، سونی یا… باشد. بسیار مهم است دستگاه خود را به دست متخصصانی بسپارید که در زمینه تعمیر انواع ویدئو پروژکتورهای آن برند خاص تجربه و تبحر دارند. نکتۀ بعدی که حتما باید آن را مدنظر قرار دهید، علت خرابی دستگاه است که در بخش‌های قبلی به بیان برخی از آن‌ها پرداختیم. شایع‌ترین دلیل خرابی ویدئو پروژکتورها، پایان عمر لامپ دستگاه است که خود به دلایل مختلفی رخ می‌دهد؛ برای مثال گرد و خاک گرفتن دستگاه، طریقۀ خاموش و روشن کردن ویدئو پروژکتور و… .

چگونه ویدئو پروژکتور را تعمیر کنیم؟

اگرچه برای تعمیر انواع ویدیو پروژکتور به فردی متخصص نیاز است، اما در برخی مواقع شما نیز می‌توانید با انجام اقداماتی ساده این کار را انجام دهید. برای مثال اگر فیلتر هوای دستگاه شما دچار خرابی شده است می‌توانید ابرهای موجود در فیلتر را خارج کرده و آن را تمیز و عاری از گرد و خاک کنید. سپس دوباره در مکان اولیه قرار دهید. حتی اگر کمی در این زمینه تخصص داشته باشید می‌توانید تعویض لامپ‌های دستگاه را نیز به تنهایی انجام دهید. تنها نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که پس از تمام شدن عمر لامپ، حتما از لامپ‌های اصلی برای تعویض لامپ خراب شده استفاده کنید تا دیگر بخش‌های دستگاه دچار مشکل و خرابی نشود. جهت خرید لامپ اصلی ویدئو پروژکتور کلیک کنید

برای تعویض لامپ دستگاه باید پس از سرد شدن ویدئو پروژکتور، لامپ را خارج کرده و پس از تمیز کردن اطراف محل لامپ، لامپ سالم را جایگزین و در انتها درب را بسته و پیچ‌های آن را سفت کنید. نکته بسیار مهم، صفر کردن تایمر لامپ از طریق تنظیمات موجود است که در دفترچه راهنمای دستگاه ویدئو پروژکتور وجود دارد.

در این مطلب از سلسله مطالب کاربردی در مورد انواع پروژکتورها (یعنی پروژکتورهای مخصوص روشن‌سازی محیط، پروژکتورهای تزیینی و ویدئو یا دیتا پروژکتورها)، کاربردهای ویدئو پروژکتورها، تعمیر انواع پروژکتور و به شکلی ویژه در خصوص تعمیر انواع ویدیو پروژکتور و دیتا پروژکتور سخن گفتیم. همچنین آموختیم که دیتا پروژکتورها در حقیقت همان ویدئو پروژکتورهایی هستند که توانایی نمایش انواع اطلاعات تصویری را دارند و امروزه نقش گسترده‌ای در زندگی ما ایفا می‌کنند. شما می‌توانید برای تجهیز انواع سالن‌های کنفرانس، همایش، کلاس‌ها و… از سایت کامپیوتر صدرا دیدن فرمایید و نسبت به خرید تجهیزات و لوازم موردنیاز خود اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *