انواع-پنل-تلویزیون-و-مانیتور

انواع پنل تلویزیون و مانیتور

انواع پنل تلویزیون و مانیتور ، انواع مختلفی از صفحه نمایش وجود دارد و حتی بیشتر در راه است. اما مشاهده انواع پنل ها می تواند گیج کننده باشد. آنها در اختصارات مختلف آمده اند ، و بسیاری از این کلمات اختصاری به طرز گیج کننده ای شبیه یکدیگر هستند. LCD ، LED و OLED چگونه مقایسه می شوند؟ در مورد انواع مختلف پانل های LCD چطور؟ و این فناوری های مختلف چه تاثیری بر تجربه مشاهده شما برای مواردی مانند بازی دارند؟ برای کمک ، ما این راهنما را ایجاد کرده ایم تا بتوانید درک کاملی از فناوری امروز صفحه نمایش و ویژگی های آن بسیار مهم داشته باشید.

در صورتیکی  نیاز به تعویض  پنل تلویزیون یا مانیتور داشتید می توانید با کارشناسان ما در زمینه تعمیرات تلویزیون تماس بگیرید. 

شماره تماس : ۳۷۰۲۴-۰۵۱ 

آدرس : مشهد ، بلوارسازمان آب ، بین شهید صادقی ۲۱ و۲۳ پلاک ۱۱۷ 

انواع پنل LCD

انواع پنل تلویزیون و مانیتور ، اولین نوع پانل هایی که ما پوشش خواهیم داد پانل های LCD (صفحه نمایش کریستال مایع) هستند. نکته اصلی که باید در مورد پانل های LCD درک کنید این است که همه آنها از نور پس زمینه سفید (یا نور بغل و غیره) استفاده می کنند. آنها با تاباندن نور سفید روشن به چشمان شما کار می کنند ، در حالی که بقیه قسمت صفحه برای تغییر این نور پس زمینه به پیکسل های جداگانه است.

LCD-پنل

LED مخفف دیود ساطع کننده نور است. شما اغلب صفحه های LCD را می بینید که LED هستند ، اما این لزوماً دلیل کافی برای انتخاب LCD نیست. LED در مقایسه با نور پس زمینه قدیمی کاتد سرد فقط نوع متفاوتی از نور پس زمینه است. در حالی که می توانید  عدم استفاده از جیوه که در کاتدها وجود دارد جزوء گزینه مثبت در نظر بگیرید ، اما در این مرحله به هر حال همه LCD ها از نور پس زمینه LED استفاده می کنند.

سپس قسمت “کریستال مایع” وجود دارد. کریستال مایع در این حالت یک ساختار کریستالی است که می تواند قطبی شدن نور عبوری از آن را تغییر دهد. یک کریستال مایع در بقیه حالت یا خاموش ، طوری تنظیم شده است که قطبش نور را تغییر ندهد. این بدان معناست که وقتی نور به قطبشگر دوم می رسد که از قطبش اول برعکس جهت دارد ، همه نور مسدود می شود. اما هنگامی که ولتاژ اعمال می کنید ، کریستال مایع را به برخی از حالت های “روشن” تبدیل می کنید. سپس این امر باعث تغییر درصدی از قطبش نوری می شود که از جهت عبور قطب دوم عبور می کند و باعث می شود از آن عبور کرده و برای چشم شما قابل مشاهده شود.

اکنون شما یک کلید روشن و خاموش (و بین) برای نور دارید. برای تولید رنگ ، تمام فیلترهای سه رنگ قرمز ، سبز و آبی مورد نیاز است که از ورود نور به غیر از آن رنگ جلوگیری می کند. تفاوت بین انواع مختلف پانل های LCD بیشتر در نحوه کار این قسمت کریستال مایع است.

بنابراین بدون آگاهی بیشتر ، در اینجا انواع پانل های LCD:

پنل های TN

TN مخفف مخفف nematic است. این اولین پنل های LCD بودند و فناوری پشت آنها به دهه ۱۹۸۰ برمی گردد. با استفاده از پانل های TN ، پس از آنکه نور پس زمینه در یک جهت قطبی شد ، وارد بلورهای مایع می شود. بسته به حالت روشن یا خاموش (یا در بین آن) ، این کریستال می تواند قطبش نور را ۹۰ درجه بچرخاند ، بنابراین با جهت گیری قطبش دوم مطابقت دارد و از آن عبور می کند. یا ، کریستال می تواند خود را با قطبش دهنده اول هماهنگ کند ، و متعاقباً ، قطبش دهنده دوم نور را مسدود می کند.

مزایا و معایب پنل TN

انواع پنل تلویزیون و مانیتور : این طراحی امکان پاسخگویی به زمانهای سریع را فراهم می کند (زمان بین پانل دریافت قاب که قرار است نمایش دهد و در واقع نمایش داده شود). همچنین امکان تازه سازی سریع را فراهم می کند. در نتیجه ، پنل های TN تنها ۲۴۰ مانیتور بازی با هرتز (هرتز) هستند که هم اکنون در دسترس هستند.
پانل های TN ارزان هستند اما از زاویه دید ضعیف رنج می برند زیرا “چرخش” فقط برای مشاهده مستقیم صفحه در یک جهت قرار دارد. به دلیل دقیق نبودن یا دقیق ترین این مکانیسم پیچش ، آنها می توانند رنگ و کنتراست ضعیفی نیز داشته باشند.

پنل های VA 


VA مخفف ترازبندی عمودی است که باز هم به ترازبندی کریستال اشاره دارد. اینها در دهه ۱۹۹۰ بوجود آمد. بجای استفاده از بلورهای مایع برای چرخاندن قطبش نور ، بلورهای مایع یک صفحه VA به صورت عمود (عمودی به) یا موازی (افقی) دو قطبش قرار می گیرند. در حالت خاموش ، بلورها عمود بر دو قطبشگر مخالف هستند. در حالت روشن ، کریستال ها شروع به تراز شدن به صورت افقی می کنند و قطبش را متناسب با قطبشگر دوم تغییر می دهند و اجازه می دهند نور از طریق بلورها عبور کند.

مزایا و معایب پنل VA

این ساختار نسبت به پانل های TN سیاه پوستی های عمیق تر و رنگ های بهتری تولید می کند. و ترازبندی های کریستال های متعدد (کمی از محور فاصله گرفته از یکدیگر) می توانند زاویه دید بهتری را در مقایسه با پانل های TN فراهم کنند.

با این حال ، پانل های VA دارای یک معامله هستند ، زیرا آنها اغلب گران تر از پانل های TN هستند و تمایل به سرعت تازه سازی پایین تر و زمان پاسخگویی کندتری نسبت به پانل های TN دارند. در نتیجه ، به همین تعداد مانیتور بازی VA panel مشاهده نخواهید کرد.

پنل های IPS 

IPS مخفف سوئیچینگ درون صفحه است.انواع پنل تلویزیون و مانیتور :  این پانل ها پس از پانل های TN در اواسط دهه ۱۹۹۰ شروع به کار کردند. کریستال ها همیشه به دو قطبش افقی هستند و به صورت افقی ۹۰ درجه می پیچند تا از خاموش به حالت دیگر بروند. بخشی از این طرح نیاز دارد که دو الکترود (که جریان کریستال مایع را برای تغییر حالت خود اعمال می کند) روی یک لایه شیشه ای قرار دهند ، به جای اینکه با هم روی لایه های شیشه ساندویچ بالا و پایین کریستال قرار بگیرند (مانند انواع دیگر از LCD). این به نوبه خود ، کمی بیشتر از پنل TN و VA نور را مسدود می کند.

مزایا و معایب پنل IPS

پنل های IPS به لطف ترازبندی کریستالی که همیشه در صف بیننده قرار دارد ، بهترین زاویه دید و رنگ را از هر نوع نمایشگر LCD دارند. و گرچه آنها به اندازه پانل های TN زمان پاسخگویی یا سرعت تازه سازی را ارائه نمی دهند ، مهندسی هوشمندانه آنها را به ۱۴۴ هرتز رسانده است و با زاویه دید خوب ، شما لزوما با یک صفحه بازی IPS اشتباه نمی کنید.

با این حال ، همچنین به دلیل مسدود بودن طراحی کمی از نور پس زمینه ، آنها تمایل به نور کمی دارند.

نقاط کوانتومی

وقتی قطب بندی نادرست است و فیلترهای رنگی نور زیادی را مسدود می کنند ، پانل های LCD چگونه می توانند به روشنایی HDR برسند؟ پاسخ نقاط کوانتومی است. این چیزهای کوچک هوشمندانه مولکولهایی هستند که نور را جذب می کنند و سپس نور را با رنگی که شما مهندسی کرده اید دوباره ساطع می کنند.

لایه های نقطه کوانتومی امروز معمولاً بین یک نور پس زمینه آبی و مرحله قطب بندی قرار دارند و اغلب برای تولید قرمز و سبز استفاده می شوند که با فیلترهای رنگی مطابقت بیشتری داشته باشد ، بنابراین نور بیشتری از آنها عبور می کند. این اجازه می دهد تا بیشتر از نور پس زمینه به جای مسدود شدن توسط فیلترهای رنگی عبور کند ، همچنین می تواند باعث کاهش برخورد متقابل یا لغزندگی رنگ در زیر پیکسل اشتباه شود و از رنگ های بهتر LCD ها اطمینان حاصل کند.

 

با این حال سایر کاربردهای نقاط کوانتومی در حال آزمایش هستند. یکی از نویدبخش استفاده از مولکول های QD برای جایگزینی فیلترهای رنگی به طور کامل است که باعث می شود حتی نور بیشتری عبور کند. از آنجا که نور پس زمینه LCD نسبت به پانل های OLED نور بیشتری تولید می کند (بیشتر در مورد موارد زیر) ، به این ترتیب LCD ها می توانند به روشن ترین نمایشگرهای اطراف تبدیل شوند.

با این حال ، آنچه نمایشگرهای نقطه کوانتومی انجام نمی دهند ، تأثیر در میزان تازه سازی ، تغییر زمان و غیره است. منفعل بودن ، آنها در آنجا می نشینند و فقط روی رنگ و روشنایی تأثیر می گذارند. 

تصویر-ایده-ال-و-تار

انتخاب صفحه LCD 

تاری حرکت / شبح می تواند نتیجه مدت زمانی باشد که یک تصویر از یک تصویر به دیگری می رود و مدت زمانی که تصویر روی صفحه نمایش می یابد (ماندگاری). اما هر دو این پدیده ها بین پانل های LCD متفاوت هستند بدون در نظر گرفتن تکنولوژی LCD اساسی. و هر دو اغلب به جای مهندسی پنل هوشمندانه ، حداقل برای نمایشگرهای LCD بهتر با نرخ تازه سازی بهتر کنترل می شوند.

انتخاب پانل LCD بر اساس فناوری LCD زیربنایی باید بیشتر از هزینه محاسبه کنتراست دلخواه ، زاویه دید و بازتولید رنگ باشد تا انتظار تاری یا سایر ویژگی های بازی. حداکثر میزان تازه سازی و زمان پاسخ باید در مشخصات پانل محترم ذکر شود. سایر فناوری های بازی مانند استروب که برای کاهش ماندگاری به سرعت نور پس زمینه را روشن و خاموش می کند ، ممکن است به هیچ وجه لیست نشده باشد و بخشی از نوع اصلی ال سی دی مورد استفاده نباشد. برای این نوع اطلاعات ، باید بررسی دقیق را در اینجا در سایت ما بررسی کنید.

و برای مشاوره مفیدتر درباره انتخاب مانیتور کامپیوتر ، حتماً راهنمای خرید مانیتور را بررسی کنید.

پانل های OLED

انواع پنل تلویزیون و مانیتور ، پنل های OLED یا دیود ساطع کننده نور آلی با LCD متفاوت هستند. در اینجا هیچ ترفند قطبی وجود ندارد. در عوض ، هر پیکسل (یا زیر پیکسل قرمز ، سبز یا آبی) خود را روشن می کند زیرا ولتاژ به یک مولکول غول پیکر پیچیده به نام ، بله ، یک دیود ساطع کننده نور آلی اعمال می شود. رنگ ساطع شده به مولکول مورد نظر و روشنایی به ولتاژ اعمال شده بستگی دارد. OLED ها می توانند به روشنایی HDR برسند زیرا مولکول های آنها رنگهای مناسب را برای شروع بدون انسداد ارائه می دهند.

مزایا و معایب پنل OLED

به دلیل برخورداری از رنگ و روشنایی ، OLED نسبت کنتراست زیادی دارند. بدون نیاز به مسدود کردن نور پس زمینه ، بنابراین هیچ نگرانی در مورد ریزش نور وجود ندارد. سیاه ها بسیار سیاه هستند و رنگ ها عالی به نظر می رسند. OLED همچنین می تواند بارور شود ، یا به سرعت خاموش و روشن شود تا ماندگاری کمتری داشته باشد. آنها همچنین می توانند از ترفندی به نام رول اسکن استفاده کنند. این باعث می شود بلوک های صفحه یکی یکی روشن و خاموش شود ، از بالا به پایین بصورت رول. همه اینها با ارسال تصویر به صفحه انجام می شود ، که باعث کاهش تاری زیاد می شود. به همین دلیل است که هر هدست بزرگ VR که توانایی خرید آن را دارد امروز از پنل های OLED استفاده می کند.

مزایا 

OLED حتی می تواند انعطاف پذیر باشد ، بنابراین به دنبال آنها باشید تا در تلفن ها و تبلت های قابل خم شدن و تاشو که قرار است فردا باشد ، نشان داده شوند.

متأسفانه ، اینجاست که مزایای OLED پایان می یابد. نرخ تازه سازی پنل های OLED هرگز از حدود ۹۰ هرتز فراتر نرفته است. و آنها کاملا گران هستند. بخش عمده ای از قیمت ۱۰۰۰ دلاری آیفون X به دلیل نمایشگر OLED آن است. مولکولهای فعلی مورد استفاده در OLED نیز با گذشت زمان نسبتاً سریع تخریب می شوند ، خصوصاً آنهایی که برای رنگ آبی استفاده می شوند ، صفحه را کم و کمتر روشن می کنند.

همچنین قرار بود OLED انرژی کمتری نسبت به LCD داشته باشد ، اما مولکول های غول پیکر OLED جدیدتری که برای روشن شدن ولتاژ کمتری دارند هنوز ظاهر نشده اند. و در حالی که امروزه مولکولهایی که رنگهای دامنه P3 HDR را پوشش می دهند وجود ندارد ، هنوز آنهائی که دامنه بزرگتر BT.2020 را پوشش می دهند یافت نشده اند. بنابراین OLED ها اگرچه یک بار امیدوار کننده و ظاهراً آینده هستند اما هنوز به قول خود عمل نکرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *