تفاوت-dlp-و-3lcd

تفاوت تکنولوژی dlp و ۳lcd

تکنولوژی dlp چیست ؟ جامعه امروز به سبک زندگی آمیخته شده با تکنولوژی و فناوری دست یافته است. در این میان، تلفیقی از رنگ‌ها و تصاویر با کیفیت‌های متنوع، پنجره‌ای به روی شناخت بیشتر محیط پیرامون این جامعه باز کرده است. این تصاویر در قالب وسایلی مثل تلفن همراه، تلویزیون‌ها، دوربین‌های عکاسی، مانیتورها و… به نمایش درمی‌آیند.

در ساخت و تهیه وسایل پخش و نمایش دهنده‌ها، تکنولوژی‌های متنوعی با کیفیت‌ها و جلوه‌های متفاوت وجود دارند که کامپیوتر صدرا مِن باب تجربه کاملا حرفه‌ای خود با ارائه اين مقاله قصد دارد به معرفی دو فناوری پرطرفدار در این زمینه بپردازد. در ادامه به معرفی ۳LCD و تکنولوژی  DLP می‌پردازیم. با بررسی هر یک از آن‌ها با تفاوت تکنولوژی dlp و ۳lcd آشنا شده و مزایا و معایب این دو را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

تکنولوژی DLP چیست؟

اگر برای شما هم این سوال پیش آمده است که تکنولوژی dlp چیست و چه کاربردی دارد؟ ادامه این مطلب را از دست ندهید. شاید بتوان تراشه DLP را پیشرفته‌ترین کلید روشنایی جهان قلمداد کرد. DLP، نیمه‌رسانایی که همه چیز را تغییر داد. قلب تپنده هر سیستم پخش DLP، یک نیمه رسانای اُپتیکال به نام (DLP CHIP) است. این تراشه در سال ۱۹۸۷ میلادی توسط دکتر لَری هُورنبِک از شرکت تگزاس اینسترومنتس اختراع شد. این تراشه حاوی یک ردیف مستطیل شکل از حداکثر ۲ میلیون آینه میکروسکوپی لولادار است. اندازه هر یک از این ریزآینه‌ها کمتر از یک‌پنجم ضخامت موی انسان است.

آینه‌های تراشه DLP در ترکیب با یک سیگنال ویدئویی یا تصویری، یک منبع نور و یک لنز ویدئو پروژکتور، یک تصویر دیجیتال را بر روی پرده نمایش یا صفحه‌ای که در برابر لنز قرار دارد انعکاس می‌دهند. تراشه DLP و ابزارهای الکترونیکی پیشرفته مرتبط با آن چیزی را تشکیل می‌دهند که به آن «فناوری DLP» می‌گوییم.

معرفی ۳LCD

۳LCD یک فناوری تولید تصویر رنگی است. در این روش نور تولید شده توسط لامپ ویدئو پروژکتور به سه رنگ اصلی (قرمز، سبز و آبی) تجزیه می‌شود. در این نوع فناوری از ۳ پنل LCD برای تولید تصویر استفاده شده و برای تولید رنگ از آینه‌های رنگی استفاده می‌شود. در نهایت شعاع نور به یک ترکیب کننده رنگ می‌رسد و تصویر را از طریق لنز به پرده نمایش هدایت می‌کند. وقتی‌ که نور از طریق پانل LCD ارسال می‌شود، تک پیکسل‌ها برای دادن اجازه‌ عبور نور یا مسدود کردن آن باز یا بسته می‌شوند. سپس رنگ‌های مجزا به کمک یک منشور دیگر یکی شده و به روی صفحه‌ نمایش ارسال می‌شوند.

این کار توسط فیلتری به نام Dichroic که به نام آینه‌های Dichroic نیز شناخته می‌شوند، انجام می‌پذیرد. هر آینه طول موج خاصی از نور را از خود عبور می‌دهد و بقیه را بازتاب می‌کند. حال این نورهای تجزیه شده هر یک LCD پنل خاص خود را دارند. قابل ‌ذکر است که پنل LCD بخشی است که سیگنال‌های الکتریکی را از منبع دریافت می‌کند تا تصویر خواسته ‌شده را برای پخش تولید کند. اکنون با داشتن سه پانل LCD که هر یک مربوط به رنگ خاصی است می‌توان دقت و کیفیت تصاویر را بالا برد و کنترل کردن تصویر آسان می‌شود.

بررسی مزایا و معایب DLP و ۳LCD

تا اینجای کار شمایی کلی از دو تکنولوژی به‌کار رفته در ویدئو پرژکتور بیان شد. در بسیاری از موارد ممکن است افراد، ویدئو پروژکتوری را خریداری کرده باشند بدون اینکه اصلا در رابطه با تکنولوژی به کار رفته در آن تحقیق کرده باشند و بدانند از چه نوع است. خوشبختانه وب‌سایت کامپیوتر صدرا با ارائه بهترین مقالات و مشاوره‌های کارشناسی شده در تلاش است به مشتری خود محصول مطلوب و مورد نیاز فرد را ارائه دهد و نگرانی خرید را از مشتری سلب کند. به همین منظور قصد داریم در ابتدا شما را با مزایا و معایب dlp و پس از آن مزایا و معایب ۳lcd آشنا کنیم.

مزایا و معایب DLP چیست؟

مزایای تکنولوژی DLP:

  • تصاویر داری کنتراست بالایی هستند.
  • دیتا پروژکتورهای مبتنی بر تکنولوژی DLP از قیمت مناسب‌تری برخوردارند.
  • نسبت به دیتا پروژکتورهای LCD سبک‌تر بوده و حجم کمتری دارند.
  • به دلیل بسته بودن محفظه DLP د برابر گرد و خاک و دود بهتر عمل می‌کنند.
  • به دلیل وجو تعداد قطعات کمتر نسبت به دیتا پروژکتورهای LCD تعمیر و نگهداری ساده‌تر است.

معایب تکنولوژی DLP:

  • اثر رنگین کمانی: برخی افراد وقتی در حال تماشای یک تصویر هستند‌؛ اگر به یک شیء خارجی نگاه کنند و یا وقتی به سرعت از یک سمت صفحه نمایش به سمت دیگر نگاه کنند، اثر رنگین کمانی را تجربه خواهند کرد.
  • یک فلش لحظه‌ای که به‌صورت نوارهای رنگین کمانی در حاشیه اشیاء روشن‌تر نمایان می شود.
  • با توجه به مکانیزم تولید رنگ در این تکنولوژی شدت روشنایی و درخشش رنگ‌ها نسبت به تکنولوژی LCD بسیار کمتر است. در نتیجه کیفیت و طبیعی بودن تصویر ارائه شده کاهش می‌یابد.

تا این‌جا شما با نحوه عملکرد، مزایا و معایب DLP آشنا شدید. حالا با بررسی مزایا و معایب ۳LCD می‌توانید این دو را با هم مقایسه کرده و برای یک خرید بهتر تصمیم‌گیری کنید.

مزایا و معایب ۳LCD چیست؟

تکنولوژی 3lcd

مزایای تکنولوژی ۳LCD:

  • نمایش جزئیات به شکلی بی‌نظیر: پروژکتورهای با لامپ ۳LCD توانایی تولید طیف بی‌نظیری از تصاویر سیاه و سفید را دارند که به عرضه تصاویر با رنگ فوق العاده که صاف و یک پارچه هستند کمک می‌کند.
  • اهمیت به حفظ سلامت چشم‌ها: پروژکتورهایی با فناوری ۳LCD دارای مشکل شکست نور نیستند و تصاویر برای چشم کاملا مناسب هستند. چراکه شما تحت تاثیر الگوهای غیرطبیعی قرار نمی‌گیرید.
  • معروفیت موجب جلب اعتماد می‌شود: با فروش بیش از ۶۰ میلیونی چیپ ۳LCD، این فناوری تصویردهی قدرتمند و کاملا تست شده بسیار قابل اعتماد است و از جهت کیفیت و واقعی بودن تصاویر توسط بسیاری از افراد مورد اطمینان قرار گرفته است.

البته گروهی از افراد سودجو جهت بازارگرمی و افزایش فروش، آیتمی به پروژکتورهای ۳LCD اضافه کرده‌اند و می‌گویند که روشنایی، رنگ را اندازه گیری می کند. خیر؛ ویژگی‌های فعلی محصول شامل روشنایی لامپ پروژکتور ( یا خروجی نور سفید )، نرخ کنتراست و رزولوشن هیچ اطلاعاتی در مورد توانایی پرژکتور برای بازتولید رنگ در اختیار ما نمی گذارند. ویژگی فعلی روشنایی تنها تعداد کلی نور سفیدی که تصویردهی می شود را اندازه گیری می‌کند و رنگ را اندازه گیری نمی‌کند. در حقیقت خیلی از تولید کنندگان به صورت مصنوعی روشنایی را با اضافه کردن نور سفید افزایش می‌دهند که روشنایی رنگ پرژکتور را رقیق می‌کند.

وب‌سایت کامپیوتر صدرا، بستری امن، حرفه‌ای با ارائه بهترین محصولات با بالاترین کیفیت و کمترین قیمت آماده ارائه خدمات به شما مشتریان عزیز است. کامپیوتر صدرا در وهله اول با ارائه مقالات و مشاوره، نیاز شما را بررسی می‌کند و سپس با توجه به خواسته مشتریان گرامی به ارائه محصول می‌پردازد. امیدواریم با معرفی ۳LCD و بررسی اینکه تکنولوژی dlp چیست و مقایسه این دو فناوری، در تصمیم‌گیری برای خرید دستگاه ویدئو پروژکتور مورد نیاز شما کمک کرده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *