علت-پرش-ویدئو-پروژکتور

علت پرش تصویر ویدئو پروژکتور

 پرش تصویر دیتا پروژکتور،ویدئو پروژکتور دستگاهی است که از تعدادی قطعه الکترونیکی تشکیل شده است و این قطعات باید در بازه‌های زمانی مشخص سرویس شوند. تعیین این بازه زمانی بسته به نوع پروژکتور و کارایی آن متفاوت است و باید توسط متخصصان این حوزه مشخص شود. اگر ویدئو پروژکتورها به موقع سرویس نشوند ممکن است دچار آسیب‌دیدگی گردند؛ بنابراین توجه به کارکرد ویدئو پروژکتور و بررسی قطعات آن امری مهم و ضروری است.

به احتمال زیاد همه شما تاکنون در هنگام استفاده از دیتا پروژکتور با مشکلاتی روبه‌رو شده‌اید که رسیدگی به آن، بسیار زمان‌بر و وقت‌گیر بوده است. این مشکلات می‌توانند نرم‌افزاری و یا سخت‌افزاری باشند. مشکلات سخت‌افزاری بر اثر خراب شدن قطعات داخلی دستگاه به‌وجود می‌آیند و رفع آن‌ها معمولا هزینه‌بر است و نیاز به تخصص و تجربه دارد؛ اما مشکلات نرم‌افزاری مربوط به نوع اتصال دستگاه به شبکه است که رفع آن‌ها با مطالعه دفترچه راهنما  به‌آسانی امکان‌پذیر است. ما در این مطلب قصد داریم به یکی از اساسی‌ترین مشکلات مربوط به این دستگاه یعنی پرش تصویر پروژکتور اشاره کنیم.

علت پرش تصویر دیتا پروژکتور

نحوه قرارگیری پروژکتورها باید به صورت عمود بر سطح باشد تا بهترین کیفیت تصویری را ارائه دهند؛ در غیر این صورت تصویر دچار پیچیدگی شده و در مواردی شاهد پرش تصویر دیتا پروژکتور خواهید بود. اگر پس از روشن کردن دستگاه پروژکتور شاهد مشکلاتی نظیر پرش تصویر دیتا پروژکتور شدید، باید به بررسی علت این مشکل بپردازید. پرش تصویر ویدئو پروژکتور می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ مثلا وجود مشکلاتی مثل خرابی لامپ،کثیفی تونر آیینه ها ، شکست تراشه‌های DLP از مهم‌ترین دلایل پرش تصویر پروژکتور محسوب می‌شوند. بهتر است قبل از بروز چنین مشکلاتی، از آسیب دیدن پیشگیری کرد. پیشگیری از بروز پرش تصویر دیتا پروژکتور را می‌توان با کارهایی مثل تعویض به موقع لامپ، تمیز کردن گردوغبار از ماژول‌ها به‌طور مداوم و بررسی منظم دستگاه انجام داد.

 درواقع اگر این کارها به صورت مستمر و همیشگی انجام شوند، امکان به وجود آمدن این مشکل به حداقل می‌رسد؛ حال سوال این است که چگونه می‌توان علت این مشکل را شناسایی کرد؟ در ادامه مطلب به رایج‌ترین مشکلات مربوط به تصویر پروژکتور اشاره می‌کنیم. شما پس از آشنایی با این مشکلات می‌توانید برای رفع آن‌ها به درستی اقدام کنید.

علت پرش تصویر دیتا پروژکتور

پرش تصویر ویدئو پروژکتور

 پرش تصویر ویدئو پروژکتور دلایل مختلفی دارد که در این‌جا به اختصار به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • اتصال کابل پروژکتور به رایانه به صورت مستقیم
  • عدم پشتیبانی پروژکتور از رزولوشن سیستم یا لپ‌تاپ
  • عدم اتصال صحیح پروژکتور به خروجی اسپلیت VGA
  • معیوب بودن یا بلندی بیش از حد کابل پروژکتور
  • روشن و یا وصل نشدن پروژکتور پس از بالا آمدن سیستم
  • پشتیبانی نکردن پروژکتور از رزولوشن یا رفرش ریت رایانه
  • تداخل الکتریکی

البته مشکلات مربوط به پرش تصویر پروژکتور تنها به این موارد خلاصه نمی­شوند و مسائل بسیار دیگری در بروز آن سهیم هستند. مهم­ترین نکته برای به حداقل رساندن این مشکلات، بررسی به موقع و دقیق دستگاه پروژکتور است. هرچه مراقبت و رسیدگی به این دستگاه بیشتر باشد، امکان خرابی و نقص در آن کمتر خواهد بود.

مشکلات رایج مربوط به تصویر پروژکتور

پرش-تصویر-ویدئو-پروژکتور
پرش-تصویر-ویدئو-پروژکتور

تغییر رنگ تصویر پروژکتور

وجود سایه‌ای از رنگ‌های زرد، قرمز، آبی و قهوه‌ای در تصویری که پروژکتور ارائه می‌دهد، نشانگر بروز مشکل تغییر رنگ است. اهمیتی ندارد که چه بخشی از تصویر درگیر این مشکل است؛ آنچه در این مورد مهم است، سرویس دستگاه پروژکتور می‌باشد. این ایراد از مشکلات مربوط به تصویر پروژکتور محسوب می‌شود و نشان‌دهنده وجود اشکالاتی در چرخه رنگ پروژکتورهای LCD است. هرچه در از بروز این مشکل زمان کمتری بگذرد، امکان رفع آن ساده‌تر خواهد بود؛ مثلا در مواردی با تمیز کردن یا کالیبره مجدد ماژول رنگ می‌توان این مشکل را حل کرد. بی‌توجهی به این مشکل می‌تواند موجب شدت بیشتر آن شود و حتی در مواردی منجربه تعویض صفحات پلاریزه یا منشور شود.

کم نور شدن تصویر پروژکتور

خرابی لامپ پروژکتور منشأ اصلی مشکلاتی نظیر کم نوری یا گرفته بودن تصویر در پروژکتور است. بدیهی است که عمر لامپ‌های به‌کاررفته در پروژکتورها محدود است و پس از زمان مشخصی نیاز به تعویض دارد. به‌طور معمول بهتر است پس از گذشت کارکردی حدود ۳۰۰۰ ساعت، لامپ پروژکتور عوض شود‌؛ البته در مواردی ممکن است این عدد بیشتر یا کمتر باشد؛ بنابراین برای تعیین زمان تعویض لامپ پروژکتور باید از متخصصان باتجربه در این حوزه کمک گرفت. دقت داشته باشید که استفاده از لامپ‌های بی‌کیفیت و تقلبی به دلیل ایجاد مشکلات نوسان برق، امکان پرش تصویر ویدئو پروژکتور را افزایش می‌دهد؛ پس تا می‌توانید از لامپ‌های اصلی و شناخته شده استفاده کنید. در صورت عدم تعویض لامپ پروژکتور باید خودتان را برای مشکلاتی نظیر ترکیدن لامپ در داخل دستگاه و بروز آسیب‌های جدی به پروژکتور آماده کنید.

وجود لکه‌های سیاه برروی تصویر پروژکتور

گردگیری ویدئو پروژکتور در زمان مشخص، عملی است که نقش زیادی در جلوگیری از پرش تصویر دیتا پروژکتور دارد. وجود گردوغبار در بخش‌های نوری و اپتیکال، سبب ایجاد لکه‌های سیاه برروی تصویر پروژکتور می‌شود؛ اگر این نقطه‌ها شبیه سایه و یا رنگ رنگ باشند، به این معنی است که برروی ماژول گردوغبار نشسته و صفحات پلاریزه نیاز به تمیز شدن دارند. البته مشاهده این عیب می‌تواند دلایل دیگری مثل آسیب دیدن چیپ DLP یا آسیب‌دیدگی در منشور و یا بلوک‌های نوری داشته باشد. اگرچه دلایل بیان شده نادر است اما غیرممکن نیست؛ بنابراین پیش از هر اقدامی بهتر است ابتدا عامل بروز این مشکل را پیدا کرده سپس اقدام به رفع آن نمایید.

پرش-تصویر-پروژکتور

تار شدن تصویر پروژکتور

تار شدن تصویر پروژکتور می‌تواند دلایل مختلفی مثل کثیفی لنز، وجود گردوغبار بر روی لنز، ضعیف شدن لامپ پروژکتور و عدم انجام سرویس‌های دوره‌ای داشته باشد. توجه داشته باشید که کیفیت سطح پرده نمایش نقش به‌سزایی در وضوح تصویر دریافتی دارد؛ بنابراین پیش از آنکه به تار بودن تصویر پروژکتور شک کنید، بهتر است از کیفیت پرده نمایش اطمینان حاصل نمایید. اگر مشکل تاری تصویر به پرده نمایش ربط نداشت، حال باید تک تک موارد نام‌برده شده را بررسی کنید تا بتوانید راه‌حل مناسبی را برای رفع مشکل تاری تصویر به‌کار ببرید. البته توجه داشته باشید که این بررسی باید به صورت مرحله‌ای و اولویت‌بندی انجام شود؛ مثلا اولین گام روشن و خاموش کردن پروژکتور است و آخرین گام تعویض لامپ ویدئو پروژکتور محسوب می‌شود. بنابراین توجه به الویت‌بندی ها می‌تواند تا حد زیادی به سرعت عیب‌یابی پروژکتور شما کمک کند.

ذوزنقه‌ای شدن تصویر ویدئو پروژکتور

 یکی از مشکلات مربوط به تصویر پروژکتور، ذوزنقه‌ای بودن آن است؛ درواقع در چنین مواردی تصویر به‌جای اینکه مستطیل شکل باشد، شبیه ذوزنقه است. پیش از هر اقدامی از متعادل بودن مکان پروژکتور مطمئن شوید. زاویه‌دار بودن پروژکتور می‌تواند عامل پدیدار شدن چنین مشکلی باشد. بهتر است پروژکتور را به صورت مستقیم در مرکز و در مقابل صفحه‌نمایش قرار دهید؛ سپس مطمئن شوید که پروژکتور به‌طور مستقیم روبه‌روی صفحه نمایش قرار بگیرد. پس از انجام این تنظیمات تصویری واضح و استاندارد در اختیار خواهید داشت.

دیده شدن نوار سیاه در بالا و پایین تصویر پروژکتور

 هر پروژکتور دارای یک پنل LCD به ابعاد ۱۶×۹ یا یک چیپ DLP در داخل دستگاه است که باعث تشکیل تصویر می‌شود. وجود نوارهای سیاه در بالا یا پایین تصویر مربوط به نسبت ابعاد تصویر به دوربین‌هایی که برای تصویربرداری استفاده می‌کنند است. این نوارها ربطی به دستگاه پروژکتور ندارد و به فرمت فیلم مربوط است. البته شما می‌توانید با استفاده از بخش تنظیمات این نوارها را از بین ببرید.

وجود نویز در تصویر پروژکتور

 در برخی مواقع پروژکتورها، نویز را در تصویری که ناشی از تداخل یا گراند است، تجدید کرده و آن را افزایش می‌دهند. برای جلوگیری از این مشکل باید تمامی ورودی‌ها را به پروژکتور قطع کنید؛ سپس پروژکتور را به پریزی در مکان دیگری وصل نمایید. اگر پس از بالا آمدن صفحه پروژکتور بازهم شاهد نویزهایی در صفحه بودید، مشکل از قطعات داخلی پروژکتور است و باید توسط یک فرد متخصص بررسی شود. بهتر است در زمان روشن بودن پروژکتور، هر مرحله یک قطعه (کابل) را قطع و وصل کنید. پس از انجام این کار، به مرحله‌ای می‌رسید که مشکل نویز در حال برگشت خواهد بود. این کار یکی از روش‌های پیدا کردن علت نویز در پروژکتور است و به شما کمک می‌کند که نسبت به رفع آن سریع‌تر اقدام کنید.

سیاهی قسمتی از تصویر پروژکتور

اگر ویدئو پروژکتور شما از نوع DLP است و شاهد بخش‌های سیاهی در تصویر دریافتی هستید، به احتمال زیاد یک تراشه شکست شده در DLP وجود دارد. برای حل چنین مشکلی لازم است که مسیر تعویض را پیش بگیرید. علت اصلی این مشکل را می‌توان آسیب منشور دانست که در بیشتر پروژکتورها رایج است. در هر صورت برای عیب‌یابی دقیق و مشخص این مشکل باید از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید.

موارد بیان شده بخشی از مهم‌ترین مشکلات مؤثر در پرش تصویر پروژکتور محسوب می‌شوند. توجه داشته باشید که برای اطمینان بیشتر نسبت به عیوب دستگاه پروژکتور، باید دانش و تخصص کافی در این زمینه داشته باشید. بنابراین اگر قصد دارید که بدون دردسر و با خیالی آسوده اقدام به درست کردن ویدئو پروژکتور خود نمایید، بهتر است از تیم متخصص صدرا سرویس کمک بخواهید. شما می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در وب‌سایت با متخصصان این حوزه مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *