علت ضعیف شدن صدای آمپلی فایر
علت ضعیف شدن صدای آمپلی فایر
ضعیف شدن صدای آمپلی فایر ، دستگاه آمپلی فایر، وظیفه تقویت صدای خروجی را برعهده دارد؛ به این صورت که صدای خروجی آمپلی فایر نسبت به صدای ورودی به آن، بسیار بلندتر است. این تقویت کننده صدا کاربردهای بسیاری دارد. در مدارس، مجالس مختلف، سالنهای همایش و… که باید صدای سخنران رسا و بلند باشد، از آمپلی فایر استفاده میکنند. در برخی از موارد ممکن است با ضعیف شدن صدای آمپلی فایر مواجه شوید و آنگونه که انتظار دارشتید، صدای خروجی بلند و رسا نباشد. برای این مشکل، دلایل مختلفی وجود دارد. برای اطلاع بیشتر از علت کم شدن صدای آمپلی فایر، در ادامه با کامپیوتر صدرا همراه باشید.
تقویت کننده صدا چیست؟
تصور بیشتر افراد از آمپلی فایر، دستگاه تقویت کننده صوتی است. صدای تولید شده توسط هر دستگاهی به تنهایی قابل شنیدن نیست. صدا باید به قسمتی به نام آمپلی فایر ارسال شود و پس از انجام چند مرحله تقویت و تفکیک سازی، برای شنیده شدن به بلندگوها فرستاده شود. دقت داشته باشید که خروجی آمپلی فایر با ورودی بلندگوها باید یکسان باشد. این باور غلط بین استفاده کنندگان از آمپلی فایر وجود دارد که هرچه قدرت آمپ بیشتر باشد ولوم صدا نیز بیشتر است. به منظور افزایش کیفیت صدا از امپلی فایر استفاده میشود. بی کیفیتی صدای پخش شده به معنای ضعیف شدن صدای آمپلی فایر است. موارد زیادی را میتوان از علتهای کم شدن صدای آمپلی فایر نام برد.
علت کم شدن صدای آمپلی فایر
آمپلی فایر میتواند توسط عوامل مختلفی آسیب ببیند. شایع ترین عامل خرابی، خطای اپراتور است. متصل نبودن سیم های بلندگو، آسیب دیدن کابلهای اتصال، سوختن فیوز و موارد این چنینی در دسته خطای اپراتور هستند. وجود قطعی در کابل میتواند سبب ضعیف شدن صدا آمپلی شود. مسئله اکسید شدن اتصالات الکتریکی و جکها از دیگر عوامل خرابی آمپلی فایرها است. این قطعات نوعی اتصال دهنده هستند که سیمها و پلاگینها را به مدار جفت میکنند. با خراب شدن این قطعه، تقویت صدا توسط امپلی دچار مشکل میشود. چرب شدن روی جک یا پلاگین میتواند سبب اختلال در هدایت الکتریکی شود. این نکته را در نظر داشته باشید که همیشه کم شدن، ضعیف شدن یا پخش نشدن صدا از طرف آمپلی فایر نیست. آمپلی فایر یک دستگاه کلیدی در پخش باکیفیت صدا است؛ اما باید سایر اتصالات و دستگاهها را هم مورد بررسی قرار داد.
آمپلی فایرهایی که در سیستمهای خانگی مورد استفاده قرار میگیرند با آمپهای قرار گرفته بر روی سیستمهای صوتی اتومبیل، از لحاظ خرابی و تعمیرات با یکدیگر متفاوت هستند. آمپهای استفاده شده در سیستمهای صوتی اتومبیل به لحاظ شرایطی که از آنها استفاده میشود دارای دشواریهای مخصوص خود هستند. درجه حرارت بالا، تحت فشار بودن، گردش هوا، لرزشهای مداوم و مواردی از این قبیل همیشه همراه آمپ سیستم خودرو است؛ اما این مشکلات و معضلات برای آمپلی فایر سیستم خانگی وجود ندارد. بنابراین خرابی های ایجاد شده برای آمپ خودرو بسیار بیشتر از مدل خانگی آن بوده و ضعیف شدن صدا آمپلی در خودرو بیشتر است.
قطعی صدا در آمپلی فایر
هنگامی که آمپلی فایر نتواند توان کافی بلندگوها و سابووفر را تامین کند، صدا با قطعی، خشخش و نویز همراه میشود. این موارد نشان میدهند که آمپ تا چه میزان تحت فشار است. اگر آمپلی فایر انتخابی با بلندگوها از نظر توان و قدرت یکی نباشد، مشکل قطعی و خشخش به وجود میآید. برای رفع این مشکل باید از آمپ قدرتمندتری استفاده نمایید. با خرید آمپ جدید، مشکل ضعیف شدن صدا آمپلی نیز برطرف میشود. دلایلی چون عدم آگاهی از توان واقعی تجهیزات، بی اطلاعی از اصل بودن کالا، خرید از مراکز غیرمعتبر، نبود ضمانتنامه کتبی و… سبب میشوند که محصولات خریداری شده توانایی برطرف کردن نیاز شما را نداشته و بعد از مدت کوتاهی به دلیل اصل نبودن کالا یا سایر موارد بیان شده، خراب شده و نیاز به تعمیر نیز داشته باشند. علت کم شدن صدای آمپلی فایر نیز میتواند کیفیت پایین دستگاه باشد.
برای جلوگیری از پیش آمدن این مشکلات باید خریدی مطمئن داشته باشید. یکی از مواردی که سبب خریدی مطمئن میشود، دریافت مشاوره خرید از کارشناسان زبده فروش است. کامپیوتر صدرا با داشتن سابقه ای چندین ساله و درخشان در زمینه تامین قطعات سیستمهای صوتی و قطعات الکترونیکی، آماده ارائه خدمات به مشتریان عزیز است. همچنین بخش خدمات سرویس صدرا، به منظور عیب یابی و تعمیر دستگاه های معیوب ایجاد شده است. این بخش در جهت افزایش رفاه حال کاربران، اقدام به ارائه خدمات تلفنی برای رفع اشکالات ایجاده شده کرده است. اگر دیگر خدمات ارزنده این شرکت، ایجاد بخش واحد پروژه است. در این بخش تیمی متخصص و حرفه ای بهمنظور فروش و تجهیز سالن های کنفرانس و همایش در حال فعالیت هستند.
نحوه عیب یابی آمپلی فایر
پخش صدای بیکیفیت، نویزدار، قطعی مکرر صدا، وصل نبودن برق و مواردی از این دست، مشکلاتی هستند که مربوط به آمپلی فایر میشوند؛ البته این موارد در صورتی منشا خرابی های آمپلی فایر هستند که از سالم بودن دستگاه پخش، کابلها، بلندگوها، اتصالات، فیوزها و سابووفر اطمینان حاصل کنید. با این شرایط مشخص کردن مشکل و ربط آن به آمپ، کمی چالش برانگیز است. بررسی و عیب یابی آمپ، روند کار را مشکل تر میکند. در این مرحله، تنها نظر کارشناس فنی حائز اهمیت است. عیب یابی دستگاه توسط مراکز غیرمجاز و نامعتبر، ماحصلی چون هدررفت هزینه و در برخی از موارد نابود شدن دستگاه ندارد. برای پیشگیری از ضعیف شدن صدای آمپلی فایر و موارد دیگر، آمپلی فایر را تنها در اختیار مراکز معتبر و مجاز قرار دهید.
ممکن است هر دستگاهی پس از استفاده چند ساله، به سرویس و تعمیر نیاز داشته باشد. آمپلی فایر یکی از دستگاه های پرکاربرد در سیستم های صوتی مختلف است. به عبارتی دیگر جزء جداییناپذیر تجهیزات سیستم صوتی بوده و نقش بسیار مهمی در این سیستم دارد. یکی از مواردی که در پخش صدایی باکیفیت، نقش بسیار مهمی دارد آمپلی فایر است؛ بنابراین باید در شرایط محیطی مناسب و به شکلی اصولی و استاندارد از آن استفاده شود. یکی از دلایل ضعیف شدن صدای آمپلی فایر، درخواست کمک از افراد غیرمتخصص برای تعمیر آمپلی فایر است. افرادی که قصد استفاده از آمپلی فایر را دارند، باید دانش کافی در این زمینه داشته باشند. استفاده افراد ناآگاه از آمپلی فایر، احتمال خرابی دستگاه را افزایش و سبب کاهش عمر مفید آن میشوند.
1 نظر
این الان روش عیب یابی بود خودمون میدونیم امپلی چیه